Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΓΟΥ ε.α. ΧΟΥΣΟΥ


programma xousou by Anonymous meGpjG0z on Scribd

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΑΑΣ / ΠΑΡ/ΜΑ ΔΡΑΜΑΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ  ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΕΑΑΣ / ΠΑΡ/ΜΑ  ΔΡΑΜΑΣ
  Δράμα  30 Ιαν 2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.  04/2017
(Τροποποίηση)

1. Σας  γνωστοποιούμε   ότι  την Δευτέρα 06 Φεβ  2017  και ώρα 11:30  θα  επισκεφθεί το Γραφείο του Παραρτήματος μας  ο υποψήφιος  για την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ   Αντγος ε.α. Καστραντάς Στυλιανός, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του και το  πρόγραμμα του .

2. Παρακαλούμε  για  την  συμμετοχή   των  μελών μας.

  ΕΚ  ΤΟΥ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017


ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 by Anonymous meGpjG0z on Scribd

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Ταξχου ε.α. Δημητρίου Χατσίκα Τάξεως ΣΣΕ 1981


 Σεβαστοί, αγαπητοί φίλοι συνάδελφοι,   τακτικά & προαιρετικά μέλη της ΕΑΑΣ, μέλη των φορέων Ε.Δ. & Σ.Α.

      Σας γνωστοποιώ με σεβασμό την απόφασή μου, να θέσω υποψηφιότητα για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ στις προσεχείς αρχαιρεσίες της 19ης Φεβ. 2017, προσδοκώντας στην εμπιστοσύνη και στη στήριξή σας. 
      Γεννήθηκα στις 18 Σεπ. 1959 στην Πτελέα Δράμας, είμαι ποντιακής καταγωγής και έγγαμος.
      Εισήλθα στη ΣΣΕ το 1977 και ονομάσθηκα Ανθλγός (ΠΖ) το 1981. 
      Αποστρατεύθηκα το 2010 απ’ τη θέση του Δντού Ταχυδρομικού Σώματος του ΓΕΣ.
      Από αποστρατείας μου επέλεξα την ενεργό δράση άμυνας, κατά της επιχειρούμενης εξαθλίωσης της κοινωνικής μας Τάξης, ως Πρόεδρος του Συνδέσμου της Τάξεως ΣΣΕ81, ως Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) και συνεχίζω την αγωνιστική μου προσφορά έως σήμερα απ’ τη θέση του μέλους και υπευθύνου Παραρτημάτων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ.
      Επιθυμώ και θ’ αγωνισθώ να πετύχω με επιμονή, όσα δεν κατόρθωσα ως μέλος του σημερινού Δ.Σ. να υλοποιηθούν, μέσα στο πλαίσιο των στόχων και θέσεων της τρέχουσας θητείας της ΕΑΑΣ.
      Βασική μου επιδίωξη είναι η αύξηση της συνοχής, συσπείρωσης και δυναμικότητας της ΕΑΑΣ, η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του θεσμικού μας οργάνου ως ΝΠΔΔ με Πανελλήνια κοινωνική δράση, λόγο και έργο, αλλά και η σθεναρή αντίσταση - αντιμετώπιση των επερχομένων κινδύνων κατά της Στρατιωτικής μας αξιοπρέπειας ηθικά και υλικά, όπως και η σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν τα στελέχη ε.α. και ε.ε. των Ε.Δ. & Σ.Α.
      Με το σθένος της δημιουργίας μιας μεγάλης και ισχυρής Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, απαλλαγμένης νομικών αγκυλώσεων του παρελθόντος, που θα συμπεριλάβει και όλα τα ε.α. μη μέλη της στελέχη του Σ.Ξ. & των Σ.Α., εύχομαι  να’ ναι ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος 2017 για όλους σας και την Ελλάδα μας. 

Στοιχεία επικοινωνίας: Αν. Ρωμυλίας 29, Γλυφάδα Αττικής, ΤΚ: 16562
Τηλ-φαξ: 2109603748, κιν. 6944301753, wind: *781753, e-mail: chatsikasdim@gmail.com

     Με σεβασμό και εκτίμηση
        Δημήτριος Σ. Χατσίκας
                 Ταξχος ε.α.
      

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΨΗΦ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΑΑΣ ΑΝΤΓΟΥ ΚΑΣΤΡΑΝΤΑ


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ  ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΕΑΑΣ / ΠΑΡ/ΜΑ  ΔΡΑΜΑΣ
  Δράμα  23 Ιαν 2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.  03/2017


1. Σας  γνωστοποιούμε   ότι  την Δευτέρα 06 Φεβ  2017  και ώρα 11:30  θα  επισκεφθεί την ΛΑΦ Δράμας ο υποψήφιος  για την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ   Αντγος ε.α. Καστραντάς Στυλιανός προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του και το  πρόγραμμα του .

2. Παρακαλούμε  για  την  συμμετοχή   των  μελών μας.

  ΕΚ  ΤΟΥ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΣ- ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ

                  Εκλογές Ε.Α.Α.Σ.-Δημοσκόπηση

Όπως έχει ανακοινωθεί και σας έχει γνωστοποιηθεί, έχει γίνει η προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ. την 19η Φεβ 2017, ημέρα Κυριακή και ώρες 09:00 – 19:00.

  Το Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος επιθυμεί να σας ενημερώσει για τα παρακάτω:

   1. Οι υποψηφιότητες και τα βιογραφικά αλλά και όλες οι ανακοινώσεις που αφορούν στις εκλογές, σας προωθούνται με mail (σε όσους έχουμε). Επίσης οι υποψήφιοι θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας. Τέλος για όσους δεν έχουν καλή σχέση με την τεχνολογία θα μπορούν να ενημερώνονται από το γραφείο μας.

   2. Οι εκλογές θα διενεργηθούν από Εφορευτικές Επιτροπές, τα μέλη των οποίων ορίζονται δια κληρώσεως μεταξύ των μελών της Ενώσεως. Όσα από τα μέλη μας επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούμε να μας το δηλώσουν με αίτηση συμμετοχής μέχρι 21 Ιαν 2017. Στα Μέλη των Εφορευτικών επιτροπών θα καταβληθεί αποζημίωση (50,00 €) με απόφαση του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

    3. Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΑΑΣ, θα πραγματοποιηθεί πιλοτικά Δημοσκόπηση για την προτίμηση μελών Τοπικού Συμβουλίου, σε προαιρετική βάση για τα Παραρτήματα που επιθυμούν. Η Δημοσκόπηση θα πραγματοποιηθεί την 19 Φεβ. 2017 και κατά τις ίδιες ώρες με τις εκλογές της ΕΑΑΣ, απ’ τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, σε ξεχωριστή κάλπη. Η δημοσκόπηση θα είναι προαιρετική για τα μέλη των Παραρτημάτων της ΕΑΑΣ που θα διενεργήσουν αυτή τη διαδικασία. 
 Το αποτέλεσμα της πραγματοποιηθείσας δημοσκοπήσεως που θα αναδείξει την προτίμηση των Μελών για τους επιθυμούντες να συμμετέχουν στο  Τ.Σ. του παραρτήματος, θα τεθεί στη διάθεση του νέου ΔΣ της ΕΑΑΣ, ως βοήθημα για να ληφθεί υπόψη στην επιλογή των νέων μελών των ΤΣ των Παραρτημάτων και ουδόλως θα δεσμεύει αυτό ως προς τη λήψη αποφάσεως.
            Οι υποψήφιοι για μέλη του ΤΣ Παραρτήματος θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της Ε.Α.Α.Σ., να διαθέτουν Δελτίο Ταυτότητας της Ενώσεως και να είναι μόνιμοι κάτοικοι του αντίστοιχου Παραρτήματος, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον Γραμματέα του ΤΣ του Παραρτήματός τους, για το οποίο εκδηλώνουν ενδιαφέρον, μέχρι και την 31 13:00 Ιανουαρίου 2017, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Παραρτήματος, οι αιτήσεις των μελών πρέπει να είναι τουλάχιστον μεγαλύτερου αριθμού από τον σημερινό αριθμό των μελών του ΤΣ (> 5) του παραρτήματος, για την πραγματοποίηση της δημοσκόπησης.
            Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που θα ορίσει η ΕΑΑΣ και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, δύναται να είναι υποψήφιοι στην δημοσκόπηση για την προτίμηση μελών Τοπικού Συμβουλίου.

            Τέλος τονίζεται πως όσα μέλη της Ε.Α.Α.Σ. δεν επιθυμούν να είναι υποψήφια στην υπόψη διαδικασία και επιθυμούν να διορισθούν ως μέλη των Τ.Σ. των Παραρτημάτων, μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητα τους με προσωπική αναφορά τους όταν τούτο θα ζητηθεί από το Δ.Σ. της Ένωσης για το διορισμό των Τ.Σ.
            ΕΚ  ΤΟΥ  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΣΤΓΟΥ ΡΟΖΗ



ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ  ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΕΑΑΣ / ΠΑΡ/ΜΑ  ΔΡΑΜΑΣ
  Δράμα  16 Ιαν 2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.  02/2017


1. Σας  γνωστοποιούμε   ότι  την Δευτέρα 23 Ιαν  2017  και ώρα 18:00  θα  επισκεφθεί τα  Γραφεία του Παραρτήματος ο υποψήφιος  για την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΣ   Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του και το  πρόγραμμα του .

2. Παρακαλούμε  για  την  συμμετοχή   των  μελών μας.

  ΕΚ  ΤΟΥ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ


ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ
ΕΑΑΣ / ΠΑΡ/ΜΑ  ΔΡΑΜΑΣ
  Δράμα  16 Ιαν 2017

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.  01/2017


1. Σας  γνωστοποιούμε   ότι  το Σάββατο  04 Φεβ 2017  και ώρα 1830  στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Δράμας θα  πραγματοποιηθεί η  κοπή  βασιλόπιτας του Παραρτήματος και η βράβευση  των  αριστούχων μαθητών Β΄ και Γ΄ Λυκείου  μελών  μας.

2. Στη  συνέχεια θα  ακολουθήσει  μικρή  δεξίωση .

3. Παρακαλούμε  για  την  συμμετοχή   των  μελών μας μετά  των  οικογενειών  αυτών , εφόσον το επιθυμούν.

  ΕΚ  ΤΟΥ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΓΟΣ ΚΡΑΓΚΑΡΗΣ


ΥΠΤΓΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΚΡΑΓΚΑΡΗΣ -ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΑΣ, Doc by Anonymous meGpjG0z on Scribd

ΣΤΓΟΣ ΔΑΝΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΝΙΑ by Anonymous meGpjG0z on Scribd

ΣΧΗΣ (Ο) ΜΑΚΡΗΣ


ΜΑΚΡΗΣ by Anonymous meGpjG0z on Scribd

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΡΟΖΗΣ


ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΖΗΣ by Anonymous meGpjG0z on Scribd

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Φέρεται σε γνώση των Προέδρων και των μελών των Τ.Σ ότι το Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. κατά τη Συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου 2017 απεφάσισε κατά πλειοψηφία την διενέργεια προαιρετικής δημοσκόπησης στα Παραρτήματα της Ε.Α.Α.Σ., την 19η Φεβρουαρίου 2017. Η διενέργεια της δημοσκόπησης στα παραρτήματα που επιθυμούν, θα διεξαχθεί με ευθύνη  των Τ.Σ. 

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Στο εδώλιο ο ΓΑΠ για το «λεφτά υπάρχουν», μετά από αγωγή Απόστρατου Αξιωματικού.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΞΚΟ !!!

Στο εδώλιο ο ΓΑΠ για το «λεφτά υπάρχουν», μετά από αγωγή Απόστρατου Αξιωματικού



Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί στις 19 Ιανουαρίου ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καλείται να ανακρούσει τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τις πολυσυζητημένες προεκλογικές εξαγγελίες και οικονομικές υποσχέσεις του 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν». Εξαγγελίες και υποσχέσεις με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα καθίσει στο εδώλιο μετά από αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον του ο Απόστρατος Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητά από τη Δικαιοσύνη να υποχρεωθεί ο κ. Παπανδρέου να του καταβάλει 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Ο κ. Σταμάτης ζητά το ποσό αυτό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

Η μήνυση

Παράλληλα, η αγωγή αποζημίωσης του πρώην πλωτάρχη στηρίζεται και στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του πρώην πρωθυπουργού. Στη μήνυσή του ο κ. Σταμάτης καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρείς μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.

Ο κ. Παπανδρέου δικάζεται χωρίς να ζητηθεί από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του, καθώς το διάστημα κατά το οποίο πραγματοποίησε τις χειμαρρώδεις προεκλογικές εξαγγελίες του δεν είχε τη βουλευτική ιδιότητα, αφού η Βουλή είχε διαλυθεί και ήταν απλώς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Από το βήμα της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2009 και ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο κ Παπανδρέου είχε τονίσει ότι «δεν είναι απλώς το πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά, γιατί λεφτά υπάρχουν, έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους».

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Παράλληλα, υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο, ενώ απέκλεισε νέα φορολογικά βάρη στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων κλπ.

Ο ίδιος ο απόστρατος αξιωματικός εξαπατήθηκε, όπως ισχυρίζεται, καθότι αν και ψηφοφόρος της Ν.Δ. παρασύρθηκε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου για μια αξιοπρεπή διαβίωση έναντι του κ. Κώστα Καραμανλή που πάγωσε τους μισθούς και τις συντάξεις.

Από το 2009, συνεχίζει ο πλωτάρχης στη μήνυσή του, «σταδιακά μειώθηκαν τα εισοδήματά μου, δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω τα δάνειά μου και περιήλθα στην κατάσταση της αναξιοπρεπούς και εξευτελιστικής διαβίωσης, γεγονός ατιμωτικό για έναν άνθρωπο και δη ανώτερο αξιωματικό». «Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού έγινε πρωθυπουργός, έκανε τα εντελώς αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκε», αναφέρεται στη μήνυση, και για να δικαιολογήσει «την καταφανή εξαπάτηση των ψηφοφόρων ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, κάτι που είναι ηλίου φαεινότερο ότι ψεύδεται».

Επιπρόσθετα, ψεύδεται ο κ Παπανδρέου, κατά τον μηνυτή, καθώς:

«1) ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ Στάινμαϊερ τον είχε ενημερώσει για τα οικονομικά της Ελλάδας,
2) ο επίτροπος της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια έχει δηλώσει ότι τον είχε ενημερώσει πολύ πριν τις εκλογές του 2009 για την οικονομική θέση της χώρας μας, και
3) ο πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος -κατά δήλωσή του- τον είχε ενημερώσει επί των οικονομικών. Όμως, σε προγενέστερο χρόνο ο κ. Παπανδρέου είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου και είχε πει ότι “όποια χώρα έχει καταφύγει στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός εξαθλιώθηκε", ενώ σε συνέντευξή του ο Στρος-Καν είχε τονίσει ότι “ο κ. Παπανδρέου συζητούσε μαζί του υπογείως για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ”».

Παρ’ όλα αυτά, μετά την εκλογική του νίκη το 2009, ο πρώην πρωθυπουργός προσέφυγε στο ΔΝΤ με τα γνωστά αποτελέσματα, υπογραμμίζει ο κ Σταμάτης. Έτσι, μετά την εξαπάτηση των εκλογέων και την ανάληψη της εξουσίας «διαμέσου του σφετερισμού της ιδιότητάς του, ως όργανο του κράτους», ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τον ελληνικό λαό «στις ξένες οικονομικές δυνάμεις και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας».

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 07/01/2016 – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ - tak tsi@yahoo.gr)

Ανακοίνωση Υποψηφιότητάς Υπτγου ε.α Ε.Ν.Δανιά για την Προεδρία ΕΑΑΣ

Ανακοίνωση Υποψηφιότητάς Υπτγου ε.α Ε.Ν.Δανιά για την Προεδρία ΕΑΑΣ


Σεβαστοί κ .κ Α/ΓΕΕΘΑ,Α/ΓΕΣ, Α/ΕΛ.ΑΣ, Στρατηγοί, Συνάδελφοι και φίλοι σας ενημερώνω ότι κατέθεσα εκ νέου αίτηση υποψηφιότητας για την θέση του Προέδρου της ΕΑΑΣ.

Από σας ζητώ την στήριξή σας, με ξέρετε πάρα πολύ καλά ποιός είμαι και πως εργάζομαι.

Η εκ νέου υποψηφιότητά μου στηρίζεται στην αγάπη σας, αλλά και την ηθική μου υποχρέωση έναντι υμών που στις εκλογές της ΕΑΑΣ του 2011 αλλά και του 2014 με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας.

Σας καλώ να ενημερώσετε τις επαφές σας για την καθολική ει δυνατόν συμμετοχή στις εκλογές, έτσι ώστε όλοι μαζί να δώσουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε παρόντες και απαιτούμε αντιμετώπιση βάσει της προσφοράς μας και όχι ως παρίες.

Φιλικά και Συναδελφικά..
Υπτγος ε.α Ε.Ν.Δανιάς.
Πρόεδρος &Υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΑΑΣ

Ανακοίνωση Yποψηφιότητας Αντγου ε.α. Ροζή Βασιλείου για Προεδρία ΕΑΑΣ

Ανακοίνωση Yποψηφιότητας Αντγου ε.α. Ροζή Βασιλείου για Προεδρία ΕΑΑΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς, των Σωμάτων Ασφαλείας και ορφανικές οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων, μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. (Ε.Α.Α.Σ.)

Σας ενημερώνω ότι σήμερα 9 Δεκ. 2016 κατέθεσα αίτηση υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου, στις επερχόμενες αρχαιρεσίες της 19ης ΦΕΒ.2017 για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσης.

Η υποψηφιότητα μου βασίζεται στην αγάπη, στην ηθική υποχρέωση, και στο αίσθημα καθήκοντος και προσφοράς προς όλους τους συναδέλφους, για μια Ένωση Δυνατή και Αξιοσέβαστη, Αποτελεσματική και Ανταποδοτική προς τα μέλη της, που τόσο έχουν πληγεί βάναυσα από τις άδικες και δυσβάστακτες εις βάρος μας πολιτικές , δοκιμάζονται δε ήδη σκληρά και συνεχώς απαξιώνονται ατομικά, αλλά και η ίδια η Ε.Α.Α.Σ., ως Ν.Π.Δ.Δ.

Πέραν τούτου όμως, σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή για τη Πατρίδα μας και για το καθένα μας ξεχωριστά, πιστεύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και τις αστείρευτες δυνατότητες της Ε.Α.Α.Σ., είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε ΜΑΖΙ να πετύχουμε και να αλλάξουμε πολλά, έτσι ώστε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και ελπίδα. Βαθιά πεποίθηση και πιστεύω μου είναι πως, χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν δόθηκε ποτέ.

Σκοπός και στόχος μου είναι στις 19 Φεβ.2017 να αλλάζουμε σελίδα, χωρίς τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, προσβλέποντας και προσδοκώντας σε ένα καλύτερο αύριο, να αγωνισθούμε όλοι ΜΑΖΙ, για το κοινό μας καλό. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με μια Ε.Α.Α.Σ., Τολμηρή και Σύγχρονη, Δυνατή και Πρωτοπόρα, Αδέσμευτη και Ανεξάρτητη, Σεβαστή και Αξιόπιστη, Μαχητική και Διεκδικητική ,με Όραμα και Προοπτική, Ανοικτή στα μέλη της και κυρίως Αποτελεσματική . Την Ε.Α.Α.Σ. που αγαπάμε και επιθυμούμε όλοι μας, την Ε.Α.Α.Σ. της καρδιάς μας.

Συνάδελφοι στο δύσκολο και επίπονο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στις επερχόμενες εκλογές της 19ης ΦΕΒ. 2017 για τη θέση του Προέδρου, ώστε να μου δώσετε τη δύναμη και τη δυνατότητα να αγωνισθώ και να προσπαθήσω για μια Ε.Α.Α.Σ. καλύτερη για το κοινό μας καλό και να αλλάξουμε ότι μπορούμε από όσα μας πίκραναν και μας ταλαιπώρησαν ή ακόμα και να αποτρέψουμε καινούργια.

Συνάδελφοι ,σας καλώ και σας παρακαλώ για τη καθολική συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία. Μόνο έτσι, με μια Ε.Α.Α.Σ. δυνατή και μεγάλη, θα στείλουμε ηχηρότατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι αλλάζουμε, ότι είμαστε εδώ παρόντες, ότι αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα μας. Δεν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επίλυση αυτών και αντιμετώπιση που να αρμόζει στο Κύρος στην Αξιοπρέπεια και στη Προσφορά μας.


Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος
Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ και υποψήφιος Πρόεδρος

Βιογραφικό - Πρόγραμμα υποψηφίου Προέδρου ΔΣ/ΕΑΑΣ Αντγου ε.α. Καστραντά Στυλιανού ( Εκλογές 19 Φεβρουαρίου 2017 ) !

Βιογραφικό - Πρόγραμμα υποψηφίου Προέδρου ΔΣ/ΕΑΑΣ Αντγου ε.α. Καστραντά Στυλιανού 
( Εκλογές 19 Φεβρουαρίου 2017 ) !



Αγαπητοί κύριοι Πρόεδροι των τοπικών παραρτημάτων της ΕΑΑΣ,
Επισυνάπτω το πρόγραμμά μου για την προεδρία της ΕΑΑΣ και παρακαλώ για την κοινοποίησή του προς τα μέλη σας.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα εάν οι συγκεκριμένες θέσεις-προτάσεις μου εγένοντο αντικείμενο ευρύτερης συζήτησης και σχολιασμού μεταξύ των συναδέλφων.
Εκτιμώ την προσπάθεια που καταβάλλετε για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων και την κινητοποίησή τους για την μαζικότερη συμμετοχή τους στις εκλογές.
Θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη ότι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μας στις εκλογές περνάει μηνύματα προς τους λεγόμενους πολιτικούς ταγούς, οι οποίοι μας υπολογίζουν ανάλογα.
Όπως γράφω και στο πρόγραμμά μου, κατά την επόμενη τριετία, λόγω των μνημονιακών πολιτικών και δεσμεύσεων, θα χρειασθεί να δοθούν σκληροί αγώνες για την διεκδίκηση και εξασφάλιση των συμφερόντων μας και προς τούτο η μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές θα περάσει το μήνυμα μιας ισχυρής ΕΑΑΣ.
Επιθυμία μου είναι να βρεθώ κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς. Δυστυχώς όμως η οικονομική δυσπραγία την οποία όλοι μας βιώνουμε με περιορίζει σημαντικά. Θα προσπαθήσω όμως να επικοινωνήσω με όλους τηλεφωνικά και να κουβεντιάσω για τα προβλήματα των παραρτημάτων και τις ανησυχίες των συναδέλφων.
Ευχόμενος σε όλους "Χρόνια Πολλά" και "Καλή Χρονιά" με υγεία και αισιοδοξία,

Παραμένω στην διάθεσή σας

Αντγος (ε.α) Καστραντάς Στυλιανός

Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΑΑΣ


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Στέλιος Καστραντάς γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1950.Εισήλε στη Σχολή Ευελπίδων το 1969 και εξήλθε το 1973 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Υπηρέτησε σε Μονάδες εκστρατείας του όπλου του καθώς και Σχηματισμούς και Επιτελεία και θέσεις εξωτερικού. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου , της Σχολής Εθνικής Αμύνης και πτυχιούχος της Παντείου. Από το 2010,περίοδος κρίσης, δραστηριοποιείται ενεργά σε πολλά επίπεδα προς την κατεύθυνση υποστήριξης των συμφερόντων των αποστράτων. Φέρει τον αποστρατευτικό βαθμό του Αντιστρατήγου και μιλάει Αγγλικά, Βουλγάρικα και Ρώσικα. Είναι παντρεμένος με τη Θεανώ Γιανναρά και έχει δύο παιδιά και έναν εγγονό.

Ανακοίνωση Υποψηφιότητάς Υπτγου ε.α. Κωνσταντίνου Χούσου για την Προεδρία ΔΣ/ΕΑΑΣ

Ανακοίνωση Υποψηφιότητάς Υπτγου ε.α. Κωνσταντίνου Χούσου για την Προεδρία ΔΣ/ΕΑΑΣ

Κωνσταντίνος Χούσος
Υποστράτηγος ε.α.
Υποψήφιος Πρόεδρος του Δ.Σ της Ε.Α.Α.Σ.
Τηλ : 6946479391
Email : costas.chousos@yahoo.gr

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η συνεχής υποβάθμιση των αναγκών και των απαιτήσεων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στα Mέλη της.

Η αδράνεια της Ένωσης τα τελευταία χρόνια σε συνάρτηση με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, μας οδήγησαν σε δύσκολες καταστάσεις με δυσοίωνες προοπτικές.

Με γνώμονα το σεβασμό στους Συναδέλφους και τη δυναμική που πρέπει να αποκτήσει η Ένωσή μας, καθώς και η ανάγκη για την αλλαγή της νοοτροπίας της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στην επίλυση των δικαίων αιτημάτων της Ένωσης, με οδήγησαν να υποβάλλω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ.

Υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ για την αναβάθμιση, αξιοποίηση και ανασυγκρότηση της Ένωσης με τόλμη, θάρρος και αγωνιστικότητα, ώστε να αποκτήσουμε εκ νέου αναγνώριση και φερεγγυότητα στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας. Είναι κοινή πεποίθηση ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωσή μας μεταξύ άλλων είναι και τα εξής:

α. Οι περικοπές των συντάξεων είναι υπερβολικές και πρέπει να αντιμετωπιστούν σε διαφορετική βάση, ώστε να προλάβουμε τυχόν καινούργιες που θα δρομολογηθούν, καθώς και αναδρομική επιστροφή του υπολοίπου 50 % των χρημάτων που ήδη ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2013.

β. Η παρεχόμενη υγειονομική περίθαλψη σε Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. – Στρατιωτικά Νοσοκομεία / Πτέρυγες Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., είναι υποβαθμισμένη ή σε ακατάλληλους χώρους (υπόγεια) και απαιτείται άμεσα η αξιοποίηση των πτερύγων στις εγκαταστάσεις παλαιών στρατιωτικών νοσοκομείων (π.χ. Θεσσαλονίκης, Πατρών κτλ.) και η δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ και βοήθεια με κάθε τρόπο των αναξιοπαθούντων συναδέλφων και των ορφανικών οικογενειών.

γ. Βασικά δικαιώματά μας δεν διεκδικούνται όπως δρομολόγηση δικαίων λύσεων για άμεση διανομή των οικοπέδων ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ - Στήριξη Συλλόγου Οικοπεδούχων Ο.Σ.Μ.Α.Ε.Σ. Καρύστου κτλ.

δ. H επικοινωνία με τα Θεσμικά Όργανα δεν υφίσταται στη βάση που απαιτείται για την αναβάθμισή της.

ε. Συνεδριάσεις ανά περιφέρεια δεν πραγματοποιούνται σε εύλογα χρονικά διαστήματα (με την δικαιολογία του κόστους), ώστε να υπάρχει συντονισμός της Ε.Α.Α.Σ. με τα Παραρτήματα και να επιλύονται δυναμικά όλα τα προβλήματα σε ενιαία κατά το δυνατόν βάση.

Σύμφωνα με όλα αυτά, στόχος μου θα είναι η μεγιστοποίηση του ΚΥΡΟΥΣ της ΕΝΩΣΕΩΣ. Η ενημέρωση των Πολιτικών Φορέων και η επικοινωνία με τα Μ.Μ.Ε. για την επίλυση των αιτημάτων.

Το αδιάλειπτο και ηχηρό στίγμα μας με κατάλληλες παρεμβάσεις σε ΕΘΝΙΚΑ και Κοινωνικά θέματα (εκεί που η φυσική Ηγεσία του Γ.Ε.Σ., αδυνατεί να ενεργεί ένεκα του Σ.Π.Κ.).

Η ενότητα όλων των Μελών και ουδεμία διάκριση μεταξύ τους ανεξαρτήτως προελεύσεως, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της Ισχύος της Ε.Α.Α.Σ.

Η λύση είναι στα χέρια όλων μας, ελάτε να την υλοποιήσουμε μαζί με υπευθυνότητα και ανιδιοτέλεια.

Με ειλικρίνεια, σεβασμό και εκτίμηση.


Σύντομο Βιογραφικό

ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Πεζικού ε.α. Κωνσταντίνος Χούσος τάξεως ΣΣΕ 1985. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1963. Έχω αποφοιτήσει από όλα τα σχολεία του όπλου μου καθώς και της Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της ΣΕΘΑ.

Διετέλεσα διοικητής όλων των κλιμακίων της Ιεραρχίας μέχρι της αποστρατίας μου. (Διμοιρίας-Λόχου-Τάγματος-Συντάγματος). Επίσης υπήρξα καθηγητής στη Σχολή Πεζικού στο Προκεχωρημένο Τμημα Λοχαγών-Ταγματαρχών. Υπηρέτησα σε επιτελικές θέσεις ως Επιτελής στο Γραφείο Επιχειρήσεων σε Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, Διευθυντής σε Ε.Γ. σε Ταξιαρχία Πεζικού, Διευθυντής Διευθύνσεως Πληροφοριών ασφαλείας μείζονος σχηματισμού, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού.Τιμήθηκα με όλες τις προβλεπόμενες διακρίσεις λόγου θέσεως και βαθμού. Γνωρίζω πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα.